Arhiv uvodnikov, 2020

17.07.2020  Spoštovani obiskovalec, obiskovalka naše spletne strani!

 

Zavod Dominika je neprofitni zasebni zavod, ki ga vodi redovna ustanova hčera Marije Pomočnice. Ustanovljen je bil »z namenom, da bi se v slovenskem prostoru v duhu krščanskega humanizma in don Boskovega preventivnega sistema med otroki, mladino in odraslimi (predvsem med dekleti in ženami) širile človeške in krščanske vrednote ter kultura življenja«. Tako vizijo zavoda opredeljuje ustanovitveni akt.

Dejavnosti zavoda se živo spreminjajo in prilagajajo potrebam in povpraševanju mladih deležnikov. Imamo programe za otroke, mladostnike in družine. Redno se odvijajo krajša in daljša srečanja z duhovnimi in vzgojnimi vsebinami, poučevanje tujih jezikov, kuharski tečaji, svetopisemske urice, glasbena vzgoja za najmlajše, oživljanje kulturne dediščine (projekt vezenja, šivanja in kvačkanja). V sklopu pastoralnega dela opravljamo tudi dejavnosti prevajanja in pastoralnih namestitev.

V raznolikem delu srečujemo ljudi vseh starosti. Vsako srečanje je klic, vabilo k pristnosti, resnici, pogledu navzgor in v globino. Hvala vsem, ki stopate z nami, sodelavcem in dobrotnikom, posebno pa skupnostim FMA.

s. dr. Mojca Šimenc FMA

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon