Duhovni utrip božičnih praznikov v ŠDAD

09.01.2020 

V adventnem času mesta zažarijo v različnih odtenkih luči. Množice, ki jih človek videva, občudujejo lučke, nakupujejo, kramljajo in hitijo, da bi se naužili lepot in vonjav časa.


Res, advent je poln luči, vabi nas, da se ne bi zaustavljali ob materialnem, ampak da bi se duhovno pripravili na rojstvo resnične Luči. To je Luči, ki ne ugasne, ampak sveti tudi takrat, ko bodo mestne lučke že samevale pospravljene v škatlah. Advent je čas, ki nas kliče k spreobrnjenju, miloščini, molitvi, dobrim delom in da bi njegova milost lahko zasijala tudi v nas z vsem sijajem, smo v študentskem domu Alojzije Domajnko imeli adventno duhovno obnovo. V dvorani smo med tiho adoracijo zrli živega Boga, v Luč sveta, ki prinaša življenje v izobilju. Pripravljali smo se na spoved. Premišljevali smo o letu, ki je za nami, o bojih, stiskah, srečanjih, hvaležnosti ...

 

Božič smo študentke praznovale doma. V dom smo se vrnile na dan Gospodovega razglašenja. Ob osmih zvečer smo se zbrale v preddverju doma, kjer smo prisluhnile Božji besedi, imeli blagoslov kadila in vode. Potem smo med petjem božičnih pesmi in molitvijo rožnega venca blagoslovili celotno hišo. Okrog nas se je širil prijeten vonj kadila, kot znamenje, da je Kristus blagoslovil naš dom in vse, ki v njem prebivamo.

Besedilo: Ana G.

Foto: Brigita C.

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon